14 Nisan 2009 Salı

Vonalı Celal - Ahırkapı

1976'dan beri Ordu'nun Perşembe ilçesinde hizmet veren Vonalı Celal'in Ankara şubesinden sonra açtığı İstanbul şubesine gitmek yeni nasip oldu. Mekan sahil yolunda, Kalyon oteli geçtikten sonra. Geniş bir bahçesi var, hava serin olduğundan biz içerde yedik. Bir kat çıkılınca Marmara denizi ayaklarınızın altında.

Vonalı Celal'in en meşhur ürünü turşusu, 120 çeşit turşu mevcut. Açık büfeden istediğiniz gibi turşu tabağınız yapıyorsunuz. Kiraz, armut turşuları gibi daha önceden görmediğim lezzetleri tadmak mümkün oldu, gayet başarılıydı turşular.

Daha sonradan değişik lezzetler tattık: fasulye turşusundan yapılan Fasulye Kavurma; mücveri andıran Yumurtalı Sakarca; pirinç, pazı yaprağı, soğan, sarımsaktan yapılan Dible, bahar aylarında fındık bahçelerinde yetişen dikenli bir bitki olan zeytinyağlı Merulcan; Kuymak (mıhlama); Kara Lahana Dolması; Mısır Ekmeği. Dible ve Merulcan ege mezelerini andırırken, genel olarak hepsi başarılıydı.

Ana yemekte balık alternatifleri var, biz buğlama levrek yedik. Tereyağının kerametinden midir bilmem ama domatesli-biberli sosu çok başarılıydı. Yemekler çok lezzetliydi, servis iyiydi.

Tek şanssızlığımız, Pazartesi akşamı olduğundan mı bilmem, koskoca mekanda toplam 3 masa vardı. Ambians olarak oldukça soğuktu o boşluk. Hesap da beklediğimizin üzerinde geldi, sadece birer kadeh alkol tüketilmesine rağmen, kişi başı 55 TL ödedik.

Adres: Kennedy Caddesi Sahil Yolu No: 40/1 Ahırkapı / Cankurtaran / İstanbul
Telefon: 0212 516 18 93

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder