
Mardin’deki başarısını İstanbul’a taşıyan Cercis Murat Konağı yemekleriyle beni gerçekten şaşırtan bir mekan oldu. Sahil yolundaki mekan devasa, ilk girince yine o endüstriyelleşmiş kebapçılardan birine mi geldik sorusunu sorduruyor insana. Ama yemekler gelince, bir farklılık olduğunu anlıyorsunuz anında. Yemeğin başında hem tadıyla hem de görüntüsüyle sizi etkileyen bir meze tabağı geliyor. Tebbuli, muammara, kiremfum, megbus, humus gibi yörenin egzotik mezelerinden oluşan bu tabağın sunumu da çok etkileyici. Büyük bir bakır tabağın içinde, 10 tane bakır kaşığın içinde farklı mezeler, ortasında enfes yoğurduyla masanıza geliyor.
Ara sıcaklarda 4 farklı içli köfte, kurutulmuş patlıcan dolması gibi enfes tatlar mevcut. Ana yemeklerden kaburga dolması çok leziz ama oldukça ağır bir yemek. Onun dışında Alluciye (ekşili erik yahnisi), Incasiye (pekmezli erik tavası), Hımmısiye (ekşili nohut yemeği), Kaburga İçinde Sarmısaklı Yaprak Sarması gibi yemekler yeni lezzetler arayanlara güzel fırsatlar sunuyor.
Tatlı olarak yine yöresel tatlılarla beraber künefe gibi bildik tatları da deneyebilirsiniz. Kalkmadan once ortalıkta dolaşan Mırra’cının elinden Mırra’nızı içmeyi atlamayın.
En son bir Pazar öğlen gittiğimizde, alkolsüz olarak kişi başı 35 lira hesap ödedik.
Adres: Yazmacı Tahir Sokak No:22 Suadiye
Telefon: 0216 373 11 93
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder